Onlangs ontvingen we een mailtje van iemand die weer ging opstappen en inmiddels veganist geworden was. Hij vroeg naar de mogelijkheden voor een vegan zadel. We hebben wat tips uitgewisseld die ik ook graag met jullie deel.

Bij nieuwe motoren worden er steeds vaker andere type stof ingezet voor de zadels. Ik rijd zelf een Triumph Trident 660, met een kunststof zadel. Bij de oudere modellen zie je natuurlijk nog wel vaak lederen zadels. Er zijn verschillende opties voor een lederen zadel.
 
Je kunt kijken naar de mogelijkheid om het bestaande zadel van je motor van een nieuwe stof te voorzien, die bijv kunstleder of kunststof is. Je zou dan bijvoorbeeld kunnen vragen of ze het oude leer willen hergebruiken of schenken aan een upcycle partij, die er bijvoorbeeld weer een tas van maakt. Ik kwam deze partij bijvoorbeeld tegen die oude leer hergebruikt: Maison Unique 
 
BareFoot Saddle is een custom zadel maker die op hun website aangeven dat zij een vegan zadel kunnen maken! 
 
Andere partijen zijn bijvoorbeeld Motor Mummie, zij zijn ook echt gespecialiseerd in cafe racers en oldtimers. Ook Motorzadels en MJ seats geven bijvoorbeeld aan dat zij werken met kunststof en kunstleer. 
 
Ik vond ook dit artikel over hoe je zelf een hoes kunt vervangen op de motor: https://www.ikwilvanmijnmotoraf.nl/blog/een-motor-zadel-zelf-bekleden-met-deze-tips-lukt-dat-prima 
 
Als je een specifieke motor op het oog hebt of bezit, kun je natuurlijk gerichter gaan zoeken. Bijvoorbeeld op de fora van jouw merk of type motor. 
 
Wat voor zadel heb jij er op zitten? Laat het ons weten! 

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *