Zoals jullie wel gemerkt hebben, handschoenen blijven een grote uitdaging om te vinden in vegan uitvoeringen en dan met name de winterversie. Vandaag heb ik weer wat tijd besteed op de worldwideweb op zoek naar de perfecte handschoen.

Daar kwam ik een interessante leverancier tegen, AX Materials

AX Materials maakt synthetisch gecreëerde materialen, speciaal voor de handschoenenmarkt. Ze worden gemaakt van geavanceerde polyester microvezels, die de duurzaamheid en bescherming van natuurlijk leder zelfs overschrijden. In hun designs en creaties nemen ze alles mee wat voor een handschoen telt: flexibiliteit, behendigheid, bescherming, ademende materialen en je wil natuurlijk ook je touch screen nog kunnen bedienen.

Op de website van AX staat dat ze samen werken met Icon op de Ax Laredo lijn en Alpinestars voor handschoenen (deze samenwerking heb ik nog niet gevonden). Ik heb nog geen goede winterversie gevonden, maar de Icon Hooligan staat wel op mijn verlanglijstje voor de zomer.

Je hebt vast al eens gehoord van Andromeda Moto, dit Spaanse merk heeft een volledige vegan lijn en daarmee dus ook een winterhandschoen: de Meteor Winter Gloves. Helaas niet helemaal mijn stijl, maar voor de racers onder ons zeker de moeite waard om eens te bekijken.

Heb jij ervaring met (een van) deze merken? Laat het me weten in de comments!  

 

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *