De zoektocht naar goede handschoenen

Ook in winterse tijden gaan mijn rijlessen door, ik wil tenslotte voor de zomer lekker kunnen rijden. Dat betekent wel dat ik in guur weer, met regen en wind, op de motor stap. Mijn kleding heb ik kunnen aanpassen naar de eerste winterse dagen met thermo-wear en een goed regenpak. De handschoenen daarentegen, waren een grotere uitdaging.

Veel van de dikkere winterhandschoenen zijn nog altijd bezet met leer. In de tussenhandschoenen heb je meer keuze, maar daar heb ik al een goed paar van. Daarnaast wilde ik graag een wat langere handschoen, die over de aansluiting van je mouw gaat.

Na lang zoeken, vele sites en winkels bezocht te hebben en tot 3 maal toe een handschoen retour gestuurd te hebben, kwam ik vandaag terecht op de Spokane H20 van REV’IT. Een handschoen die je over je eigen handschoen kunt plaatsen.

Deze handschoen voldoet aan bijna alles van mijn checklist: wind- & waterdicht, warm, vegan en met grip voor de veiligheid. De handschoen heeft geen knokkelbescherming, maar dat hoeft ook niet, omdat het over mijn bestaande handschoenen heen gaat.

Het ziet er een beetje gek uit, want om de warmte te kunnen bewaren hebben ze ervoor gekozen om per hand 2 vingers bij elkaar te houden. Normaliter heb ik stijl ook hoog in het vaandel staan, maar deze intense zoektocht van de afgelopen weken heeft me doen inzien dat je soms keuzes moet maken. Voor mijn innerfashionista komt wel weer ruimte in de zomer 😉

De bestelling is gedaan, binnenkort laat ik weten of het een succes is! 

Welke handschoenen draag jij? Laat het me weten in de comments! 


Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *