Het is winter en toch rijd ik wekelijks op de motor. Ik ben namelijk in de laatste fase van het behalen van mijn rijbewijs. De bijzondere verrichtingen zijn behaald, theorie is in de pocket, nu alleen nog de weglessen afmaken. 

Met veel plezier rijd ik, zelfs in de winter, maar het is wel koud. De thermische overhandschoenen van de vorige blog-post zijn inmiddels binnen. Ze zijn lekker warm, maar ook erg robuust en daarom wat onhandiger om als beginnende rijder mee te rijden. Je voelt minder grip op het stuur. Voor nu zou ik ze alleen als bijrijder gebruiken en volstaan mijn eigen Bering waterproof handschoenen nog voor mijn handen (en gelukkig heeft de lesmotor handvat-verwarming).

Mijn voeten daarentegen hebben het wel wat kouder gekregen. Ik draag de Alpinestars Drystar Origin Boots en deze laarzen zijn in de winter erg fijn, omdat ze ook een stukje van je scheen bedekken. Maar na 1,5uur rijden word het sowieso wat kouder op de motor. Ik ben op zoek gegaan naar goede thermische sokken en heb gekozen voor een sok van Alpinestars, de Thermal Tech’s. Er zit zilverdraad in de sokken, waardoor ze de warmte goed vasthouden en verspreiden over de hele voet. Ze zijn gemaakt van polyester en zo geweven dat ze eventueel vocht van je lichaam opvangen en verspreiden. Mijn man combineert ze zelfs met verwarmde inlegzooltjes, maar dat is voor mij niet nodig.

Verder draag ik thermisch ondergoed van Dainese, uit de D-Core serie

Wat doe jij om warm te blijven? Laat het me weten in de comments! 

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *