Hi, leuk dat je dit leest! 

Sinds een aantal jaar zijn mijn man en ik met veel plezier vegan. Met hier en daar een kleine uitdaging is veganistisch leven over het algemeen goed te doen. In de zomer van 2021 besluit we eindelijk te starten met een lang gekoesterde wens: motor rijden. 

We vonden al snel een te gekke rijschool bij ons in de buurt. Maar de volgende stap was wel een grotere; hoe vind je de juiste bescherming, zonder voorbij te gaan aan je persoonlijke wensen mbt materialen? 

Het bleek best een zoektocht te zijn, om uit te vinden welke jassen, handschoenen, broeken, helmen en schoenen voldoen aan de vegan norm. Bikers en leer gaan natuurlijk al decennia hand in hand, maar er is gelukkig ook ruimte voor andere oplossingen, al zijn ze soms wat lastig te vinden.

Daarom besloot ik van start te gaan met Vegan Veloce. Een online platform, waar we kennis delen, tips geven en je natuurlijk ook op de hoogte houden van toffe gear & bikes. Wil je een toertje doen en vraag je je af waar je voor een vegan pit stop terecht kunt? Ook daarvoor kun je hier terecht. 

Samen bouwen we aan Vegan Veloce. In de tussentijd proberen wij zo snel mogelijk ons rijbewijs te halen, zodat we ook echt kunnen gaan rijden. Maar de liefde voor de bike was bij les 1 al niet meer te ontkennen! 

Tot snel!

Sixta

Vegan: Vegan of veganisme wordt gedefinieerd als “een levensstijl waarbij – voor zover praktisch haalbaar – wordt afgezien van alle vormen van exploitatie van, en wreedheid naar, dieren voor eten, kleding of andere doeleinden”.

Veloce: Snel, meestal bedoeld als zeer snel.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *